کاکتوس, افوربیا, افوربیا اینگنس

علت پوسیدگی گیاه افوربیا اینگنس: اشتباهاتی که نباید در مراقبت از این کاکتوس انجام دهید

علت پوسیدگی افوربیا اینگنس
زمان مطالعه: 6دقیقه

 

فهرست مطالب

علت پوسیدگی گیاه :

پوسیدگی کاکتوس افوربیا اینگنس می تونه باعث از بین رفتن و مرگ اون بشه. خب این یه گیاه بومی مناطق خشکه و عادت کرده که با کمترین مصرف آب بتونه زندگی و رشد کنه.

در نتیجه وقتی بیش از حد بهش رطوبت می رسه ممکنه باعث پوسیدگی درجه اول بشه. حالا چرا این اتفاق میوفته و راهش چیه؟

روش آبیاری کاکتوس افوربیا اینگنس

آبیاری زیاد افوربیا اینگنس

1.نباید بیش از حد بهش آب بدی!

آبیاری بیش از حد یکی از شایع ترین دلایل خرابی افوربیا اینگنس حساب میشه. این گل ها یاد گرفتن که در شرایط خشکسالی، آب رو توی ساقه ها و برگ هاشون ذخیره کنن و اینطوری سازگار شدن. وقتی زود به زود بهش آب میدی، چون ریشه هاش نمیتونن اون حجم از رطوبت رو جذب کنن آب اطراف ریشه میمونه و نمیذاره اکسیژن بهش برسه و نفس بکشه بنابراین باعث میشه ریشه ها بپوسن.

برای پیشگیری از این اتفاق باید بین هر دو آبیاری اجازه بدی تا خاک گیاه کاملا خشک بشه. قبل از اینکه بهش آب بدی می تونی انگشتت رو حدود 3 الی 4 سانت داخل خاک فرو ببری و اگر رطوبت احساس نکردی و خشک بود پس یعنی میتونی بهش آب بدی.

(برای اطلاعات بیشتر میتونی وارد مقاله راهنمای جامع آبیاری کاکتوس افوربیا اینگنس بشی)
خاک کاکتوس افوربیا اینگنس

خاک کاکتوس افوربیا اینگنس

2.زهکشی خاک رو جدی بگیر:

خاک کاکتوس افوربیا اینگنس باید بتونه آب رو از خودش عبور بده و آب اضافه رو از سوراخ های انتهایی گلدان خارج کنه. اگر گلدان زههکشی مناسبی نداشته باشه رطوبت اضافی اطراف ریشه ها تجمع میکنه و باعث غرقاب شدن و آسیب پذیری ریشه ها در برابر پوسیدگی میشه.

برای جلوگیری از این اتفاق باید اولا ترکیب خاکی که انتخاب میکنی مناسب باشه و هر خاکی رو برای گیاهت استفاده نکنی. مثلا ترکیب ماسه و پرلیت یا پوکه میتونه مناسب باشه ولی اگر نمیدونی چطور این کار رو انجام بدی میتونی خاک های آماده مناسب این گیاه رو تهیه کنی. در ضمن باید انتهای گلدون حتما چند تا سوراخ تعبیه شده باشه که آب اضافه خاک رو از خودش عبور بده و اجازه نده رطوبت داخل گلدان تجمع کنه.

برای اینکه هم راجب خاک افوربیا بدونی هم روش تکثیر افوربیا اینگنس حتما مقاله روش تکثیر افوربیا اینگنس مطالعه کن!
آب هوای مناسب افوربیا اینگنس

شرایط آب و هوای کاکتوس افوربیا اینگنس

3.شرایط آب و هوایی رو در نظر بگیر:

همونطور که میدونی این گیاه به آب و هوای گرم و خشک عادت داره و دمای هوای پایین و با رطوبت بالا رو نمیتونه تحمل کنه و از سرما بدش میاد. اگر گیاهت رو می ذاری بیرون از خونه اشکال نداره

ولی این کار رو توی فصول سرد سال انجام نده. همین که احساس کردی هوا داره خنک میشه و حتی توری روزای بارونی بیارش داخل و یه محیط گرم و خشک براش آماده کن. مخصوصا اونایی که تو مناطق مرطوب و شرجی زندگی میکنن باید گیاهشون رو از باد و بارون دور نگه دارن و نذارن خاک افوربیا اینگنس دائما مرطوب بمونه.

بهداشت و گلدان گیاه افوربیا اینگنس
بهداشت خاک و گلدان افوربیا اینگنس

4.بهداشت خاک و گلدان رو رعایت کن:

استفاده کردن از خاک یا گلدان آلوده می تونه قارچ ها و باکتری های مضر و کشنده رو وارد محیط زندگی گیاه کنه. این عوامل بیماری زا میتونن از هر نقطه ضعفی که توی سیستم دفاعی گیاه هست

استفاده کنن و پوسیدگی رو تشدید کنن. بنابراین همیشه موقع کاشت گیاه افوربیا اینگنس در گلدان و تعویض خاک و گلدان حتما از خاک تازه و استریل شده و گلدان تمیز استفاده کنید که این کار به کاهش خطر ورود عوامل بیماری زا و کاهش ریسک پوسیدگی گیاه کمک میکنه.

 
درمان پوسیدگی افوربیا
آسیب های سطحی و ریشه ای گیاه

5.آسیب های سطحی و ریشه ای گیاه:

اگر به ساقه یا ریشه ی گیاه آسیب فیزیکی برسه ممکنه باعث ایجاد نقاط ضعف و ورود عوامل بیماری زا بشه. این بافت های آسیب دیده بیشتر مستعد ابتلا به بیماری های قارچی هستن که در نهایت میتونن منجر به پوسیدگی گیاه بشن. حتما موقع قلمه زدن گیاه افوربیا اینگنس از ابزارهای برش

تمیز و استریش شده استفاده کن تا خطر ابتلا به گونه بیماری قارچی رو به حداقل برسونی. موقع جابجایی گیاه مراقب باش به ساقه ها آسیب وارد نشه و اگر قسمتی از گیاه زخم شد حتما از قارچ کش استفاده کن تا پینه ببنده و یه لایه محافظ روی گیاه ایجاد بشه.

تهویه مناسب کاکتوس افوربیا اینگنس
تهویه مناسب افوربیا اینگنس

6.گیاهت به تهویه نیاز داره:

اگر توی محلی که گیاه رو قرار دادی گردش هوای کافی وجود نداشته باشه، رطوبت روی برگ ها و ساقه های گیاه تجمع میکنه که این رطوبت اضافی باعث ضعیف شدن سیستم دفاعی گیاه میشه

و احتمال پوسیدگی اون رو افزایش میده. برای جلوگیری از این اتفاق باید گیاهت رو در محلی قرار بدی که گردش هوای مناسبی داشته باشه. مثلا نباید اون رو توی تراکل گل های دیگه مخصوصا گیاهایی که به آب و رطوبت زیاد نیاز دارن قرار بدی. باید بهش کمی فضا بدی که بتونه تنفس داشته باشه و رطوبت اضافی بهش نرسه. مثل توی کویر که گیاهان با فاصله زیاد از هم رشد میکنن!

کاشت عمیق افوربیا اینگنس
کاشت عمیق

7.گیاه رو عمیق نکار:

نباید پایه ی ساقه گیاه بیش از حد داخل خاک فرو بره چون در این صورت دائما با خاک مرطوب تمای برقرار میکنه و باعث پوسیدگی ساقه گیاه میشه. گیاه رو طوری بکارید که کمی از پایه ی ساقه بیرون از خاک بمونه و از تماس مستقیم با خاک مرطوب جلوگیری بشه.

البته باید طوری کاشته بشه که بتونه تعادل خودش رو حفظ کنه. معمولا عمق گلدان هایی که برای این گیاه در نظر گرفته میشه باید کمی بیشتر باشه ریشه ها بتونن تا عمق رشد کنن و سنگینی گلدان باعث بشه تعادل گیاه برقرار بشه

 لپ کلام!

اولین عامل اصلی پوسیدگی افوربیا اینگنس آبیاری بیش از حد گیاه هست که اکثرا چون فکر میکنن باید هر روز به گلشون آب بدن و بهش رسیدگی کنن با این کارشون باعث مرگ گیاه میشن در صورتی که این گیاه بومی مناطق گرم و خشکه و به این شرایط عادت کرده و باید همین محیط رو براش فراهم کنی تا احساس کنه توی خونه خودشه.

در ضمن تجمع رطوبت توی خاک که از زهکشی نامناسب گلدان و استفاده از خاک نامناسب ناشی میشه هم یکی از عوامل پوسیدگی افوربیا اینگنس هست که با رعایت نکاتی که گفتم خیالت در این مورد راحت باشه و دیگه این اتفاق نمی افته.

همینطور باید از آسیب به ساقه و ریشه گیاه جلوگیری بشه و موقع قلمه زدن و هرس گیاه از ابزار تمیز استفاده بشه چون نقاط بریدگی مستعد ورود باکتری ها هستن. گلدون و خاکی که استفاده میشه باید استریل و تمیز باشن.

گیاه نیاز به فضا برای تنفس داره و باید جریان هوا رو براش تامین کنی مخصوصا زمانی که اون رو آبیاری میکنی باید در و پنجره ها رو برای چند ساعت باز بذاری تا گردش هوا داشته باشه و از تجمع رطوبت اضافی روی ساقه و برگ ها جلوگیری بشه. این رطوبت اضافی خودش یکی از عوامل مهم پوسیدگی هست.

درسته که نگهداری این گیاه راحته و تدابیر خاصی لازم نداره ولی در کل گیاهان موجود زنده هستن و بااید به همه ی ابعاد سلامتیشون دقت و رسیدگی بشه تا بتونن مدت های زیادی برات سالم و شاداب بمونن و از زیبایی و سلامتشون لذت ببری.

مقالات کاربردی :
روش نگهدار افوربیا اینگنس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *